In de oude binnenstad van Utrecht ben ik geboren. In 1950. Op de lagere school op het Domplein bleek dat ik goed was in tekenen. Op mijn 15de jaar kon ik les krijgen van de bekende Utrechtse schilder Henk Bellaard. Hij liet mij al veel buiten tekenen en schilderen. Op mijn 18de ging ik naar Artibus, academie voor beeldende kunsten in Utrecht. Het werd de afdeling publiciteit en grafische vormgeving, want mijn vader vond dat de vrije kunst mij geen goede toekomst kon bieden.

Na deze opleiding groeide ik door tot art director bij diverse grote reclamebureaus in Amsterdam en Rotterdam. In 1988 startte ik samen met enkele collega’s een eigen bureau. Dat werd jarenlang hard werken waarin geen ruimte was voor vrij schilderen. Ondanks successen in creatieve campagnes bleef de vrije schilderkunst steeds boeien. In 2000 nam ik afscheid van de commercie, de diepgaande serviceverlening en de stress van de reclamewereld. Eindelijk kon ik creatie in dienst stellen van mijzelf in plaats van aan de wensen van anderen te voldoen.

Veel tijd werd nu in de schilderkunst gestoken. Ik werkte bij verschillende open ateliers en volgde een aantal plein air workshops en masterclasses. Daarna studeerde ik nog een aantal jaren aan de Wackers Academie in Amsterdam. Toen werd gekozen om van het schilderen mijn beroep te maken. Ik exposeer, neem deel aan kunstmarkten en kunstroutes. Ook geef ik les als gastdocent. Ik ben lid van het Modelschilderscollectief de Deventer Maandagschilders en de plein air groep Pictura Gelria. Verder ben ik lid van het Exto ballotageteam.

WIL JE STEEDS OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN MIJN NIEUWSTE WERK EN ANDERE ONTWIKKELINGEN, SCHRIJF JE DAN IN VOOR DE NIEUWSBRIEF ONDER 'CONTACT'.