Grote landschapschilderingen maak ik in mijn atelier. Naar aanleiding van de kleinere "plein air" schilderijen. Ik wil daarbij vorm, kleur en compositie evolueren. Zonder de vitaliteit en spontaniteit van het buiten schilderen te verliezen. Allemaal 110 x 80 cm. Olieverf op linnen.

uit 2015 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Green paradise

Green paradise

2017

Als tegenhanger van de globalisering schilder ik graag de kleinschaligheid in de samenleving. De romantiek van een kleine woongemeenschap. Geen luxe en comfort, geen hypotheek, geen zorgen. Eerst en plein air geschilderd op klein formaat, nu uitgeëvolueerd tot 110 x 80 cm.

Leidend licht

Leidend licht

2017

Leidend licht. Licht is alleen licht als er donker tegenover staat. Schilderen gaat voor mij altijd over licht. Iemand vroeg aan mij: "Waar schilder je mee?" Het antwoord is dan: "Met licht".

Tuunwallen en fluitenkruid

Tuunwallen en fluitenkruid

2017

Tuunwallen zijn perceelafscheidingen gemaakt van plaggen. In het voorjaar zag ik ze op Texel uitbundig begroeid met o.a. fluitenkruid. Ik schilderde dit ter plekke op een klein paneel  en evolueerde het thuis uit tot dit grote formaat. 

Peulenveld

Peulenveld

2016

Dit grote schilderij is een evoluatie van een kleine versie die ik en plein air maakte in september 2016. Een poëtisch plekje in Oosterend Terschelling. Ik wilde de vitaliteit van het buitenschilderen behouden, zelfs verbeteren.  

Bospad

Bospad

2016

Een bospad in in de prachtige streek rond Renkum. Ik heb daar een paar favoriete schilderstekkies.

Het Zilveren Kerkje

Het Zilveren Kerkje

2016

 Het idyllische kerkje van Den Hoorn. Dat was het uitzicht vanaf de zolder van mijn vakantiehuisje op Texel.

Laaglicht

Laaglicht

2016

'Laaglicht' heb ik gezien en geschilderd op het Landgoed Hackfort bij Vorden in Gelderland. Ten opzichte van de werkelijkheid veranderde ik enkele dingen ten behoeve van de compositie en dieptewerking. Maar het ging mij in eerste instantie om het lage zonlicht in de maand november. 

Veluwe

Veluwe

2016

"Veluwe AT" heb ik geschilderd naar aanleiding van een klein schilderij dat ik buiten op de Veluwe bij Hoenderloo maakte. 

Ooievaars

Ooievaars

2015

Ook Ooievaars 2 heb ik in het atelier gemaakt op groot formaat naar aanleiding van een plein air paneeltje dat ik op een zwoele zomeravond maakte langs de IJssel. 

Langs de Dijk

Langs de Dijk

2015

"Langs de Dijk" heb ik in het atelier geschilderd naar aanleiding van mijn veel kleiner plein air werkje "Luchtballonnen".

Winterwilgen

Winterwilgen

2015

"Winterwilgen" is geschilderd in mijn atelier naar aanleiding van een klein plein air schilderij "De Uiterwaarden van de IJssel".